Beneficiile acidului salicilic pentru tenul tău - Esteem

Blog

Beneficiile acidului salicilic pentru tenul tău

În lupta împotriva acneei, punctelor negre și a excesului de sebum există câțiva jucători cheie despre care ar trebui să știți, iar acidul salicilic se află în fruntea acestei liste.
Dar, ce face exact acidul salicilic și care sunt cele mai bune modalități de a profita de beneficiile sale? Pentru a întelege toate acestea, este important să stabilim mai întâi ce este acidul salicilic.

Ce este acidul salicilic?

Când vine vorba de produse cosmetice, există două tipuri de acizi pe care i-ai întâlnit adesea: beta hydroxy acizi (BHA) și alpha hydroxy acizi (AHA).
Acidul salicilic este un beta hydroxy acid (BHA). Cu alte cuvinte, atât alfa cât și beta hidroxi acizii exfoliază pielea, dar AHA sunt solubili în apă, în timp ce BHA sunt solubili în ulei, iar ingredientele solubile în ulei pot pătrunde în piele la un nivel mai profund decât omologii lor solubili în apă.
Pentru a face o scurtă concluzie vis a vis de tipurile de acizi, vom avea în vedere că AHA-urile funcționează bine pe suprafața pielii pentru a înlătura din straturile de suprafață, dezvăluind o piele regenerată și întinerită, pe când acidul salicilic funcționează mai profund și este capabil să pătrundă în pori pentru a-i decongestiona.

Ce face acidul salicilic?

Odată ce pătrunde în piele, acidul salicilic dizolvă impuritățile care blochează porii, acționează ca un antiinflamator și, de asemenea, coșurile și pustulele inflamate vor dispărea mai repede.
Ingredientul poate pătrunde atât de adânc în piele încât rupe efectiv conexiunile dintre celulele pielii. Această rupere a conexiunilor dintre celulele pielii favorizează exfolierea prin înlăturarea stratului superior al celulelor pielii.

De ce este acidul salicilic atât de eficient pentru a combate punctele negre si pe cele albe?

Este important de știut că există trei factori care contribuie la acnee: o eliminare anormală a celulelor pielii, exces de sebum și acțiunea unor bacterii specifice. Acidul salicilic rezolvă cu succes prima cauză prin dizolvarea celulelor de la suprafața ale pielii care înfundă porii și provoacă acnee. Prin urmare, acidul salicilic este foarte eficient pentru tratarea punctelor negre și a punctelor albe. Acidul salicilic poate dizolva în mod direct dopurile de keratină și poate regla celulele pielii. Are o oarecare eficacitate împotriva acneei chistice datorită activității sale antibacteriene, dar mai puțin decât asupra punctelor negre și a punctelor albe clasice.

Cine ar trebui să evite folosirea acidului salicilic?

În funcție de concentrație și de numărul de aplicații, unele persoane pot prezenta uscăciune, descuamare, roșeață și o anumită iritare a pielii. Din acest motiv, persoanele care au tenul foarte uscat sau sensibil ar trebui să ia în considerare evitarea acidului salicilic. De asemenea, nu este cea mai bună alegere dacă sunteți gravidă sau luați anumite medicamente, inclusiv anticoagulanți.

În ceea ce privește concentrațiile, produsele cosmetice pentru uz domestic pot conțin acid salicilic în proporție 0,5 până la 2%. Pentru peelingurile chimice efectuate la cabinetele de estetică, concentrația poate fi de până la 20-30%.



Program ESTEEM

  • Luni - Sâmbătă
    9:00 – 21:00
  • Duminică
    Închis

Abonează-te la newsletter

Prin subscrierea la newsletter ești de accord cu politica de prelucrare a datelor.

Contact rapid: