Microdermabraziunea – soluția pentru un ten catifelat
Atunci când ne naștem pielea noastră este perfectă. Pe măsură ce anii trec, intervine procesul natural de îmbătrânire, factorii din mediu cu care intrăm în contact și modul în care ne îngrijim pielea în mod uzual.
Din fericire, tehnologiile dezvoltate în secolul XXI ne permit să “trișăm” în fața Mamei Natură. Una dintre aceste tehnologii este chiar microdermabraziunea, un tratament facial non-invaziv care ne ajută să regăsim strălucirea unui ten care radiază de frumusețe. Principiul este simplu: îndepărtarea celulelor moarte de la suprafața pielii și stimularea creării de celule noi.
Activarea microcirculației îmbunătățește funcționarea celulelor
Microdermabraziunea îmbunătățește microcirculația pe zona tratată, ceea ce înseamnă că nu numai fluxul sanguin este activat ci și drenarea limfei. Toate acestea ajută modul de funcționare al celulelor din multe puncte de vedere.
În primul rând, fluxul sanguin crescut va aduce mai mult oxigen și nutrienți la nivelul celulelor, ceea ce înseamnă că metabolismul celulelor este mai ridicat, având mai multă energie. Toate acestea încurajează și alte funcții ale celulelor să devină mai eficiente; de exemplu, producția de colagen și elastină, care ajută celulele să fie mai sănătoase. Prin urmare și pielea va arăta mai sănătoasă și mai elastică. Drenajul limfatic activat înseamnă că toxinele acumulate la nivelul celulelor sunt îndepărtate mai rapid și sunt șanse mai mici să se formeze pete pigmentare sau puncte negre.
Eficiență crescută a ingredienților cosmetici
Prin activarea microcirculației la nivelul pielii, microdermabraziunea poate îmbunătății rezultatele produselor cosmetice aplicate pentru a combate petele micropigmentare și ridurile.
Îndepărtarea punctelor negre
Microdermabraziunea este foarte eficientă în ceea ce privește îndepărtarea punctelor negre. Exfolierea îndepărtează partea de la suprafață a puctelor negre în timp ce vacuumul îndepărtează sebuumul depozitat în pori. De asemenea, efectuată periodic, microdermabraziunea poate preveni dezvoltarea punctelor negre.
Reduce mărimea porilor
Datorită faptului că porii sunt eliberați de sebuum și impurități, în mod natural există tendința de strângere în raport cu nivelul de încărcare al porilor. În concluzie, microdermoabraziunea ajută la reducerea dimensiunii porilor.
Sigură
Microdermoabraziunea este mult mai sigură decât multe alte tratamente pentru acnee, precum peeling-urile chimice sau proceduri cu laser pentru piele. În unele cazuri, după tratament, poate exista roșeață la nivelul tenului care va dispărea la scurt timp după și nu există efecte secundare. Imediat după tratament, pielea va fi sensibilă la expunerea la soare, așa că este recomandat să minimizăm expunerea la soare și să folosim cremă cu factor de protecție cât mai ridicat.
Potrivită pentru toate zonele afectate de acnee.
Acneea nu apare doar pe față, ci și pe alte zone ale corpului, cel mai adesea pe piept, spate si gât. Microdermoabraziunea poate fi folosită în oricare din aceste zone. În unele cazuri, după un tratament cu microdermoabraziune, acneea poate apărea mult mai evident, însă doar temporar. Aceasta se întâmplă deoarece la nivelul celulelor se elimină reziduurile. Efectul acesta de agravare a acneei poate dura cam o săptămână, după care vor putea fi observate îmbunătățiri vizibile și totodată pielea va fi mai suplă.
Utilizări multiple
Microdermoabraziunea poate fi ultilizată pentru a preveni și netezi ridurile, vergeturile și alte imperfecțiuni ale pielii. Prin urmare, chiar dacă rezolvi problema acneei si a semnelor lăsate de acnee, microdermoabraziunea va avea în continuare efecte benefice pentru tenul tău.
Când nu poate fi utilizată microdermoabraziunea
Microdermoabraziunea nu poate fi efectuată pe zonele cu acnee activă. Spargerea pustulelor poate provoca răspândirea infecției pe toată fața, și prin urmare poate cauza extinderea zonelor afectate de acnee. În astfel de situații se poate face microdermoabraziune, cu evitarea zonelor unde există acnee activă.
Rezultate încă de la primul tratament
Numărul ședințelor de microdermoabraziune poate varia de la persoană la persoană și depinde totodată de starea inițială a pielii. Multe persoane observă o îmbunătățire după primul tratament, de exemplu pentru persoanele care urmăresc îndepărtarea punctelor negre, pe când alte persoane necesită mai multe tratamente. Între ședințe, se recomandă în mod normal o distanță de 2 săptămâni; însă în anumite cazuri se poate face si la o săptămână, de exemplu pentru reducerea vergeturilor sau a semnelor lăsate de acnee.
Testează și tu microdermoabraziunea pentru un ten suplu și luminos!